Teamkracht bouw je samen
Aanspreken: hoe het soms goed en soms (helemaal) mis gaat
Het belang van een gedeelde purpose voor teamwerk
Emoties in teams
Vragenlijst ProSocial
Van sluimeren naar sprankelen
De tijd als methodische ondersteuning bij intervisie
Zorgen voor elkaar om te groeien met elkaar
Hoe coaching bijdraagt aan teamontwikkeling
Van eigenbelang naar betekenisvol samenwerken
Teamcoaching: voor goed presterende teams
Doeltreffende teamcoaching is altijd een uitdaging, omdat je met een groep individuen te maken hebt en onderlinge dynamiek. Tegelijkertijd geeft teamcoaching enorm veel voldoening, omdat je juist uit die groep synergie kunt halen. Maar, hoe zorg je voor tevreden teamleden die ieder optimaal presteren in het belang van de groep? Op Boom Coaching hebben we een ruim assortiment aan artikelen en boeken die teamcoaching op een veel hoger niveau kunnen brengen. Als teamcoach kom je daarmee goed beslagen ten ijs en ben je ervan verzekerd dat jouw inspanningen hun vruchten gaan afwerpen. Of je nu een sportteam, managementteam of studieteam coacht!
Ontwikkeling van de teamcoach
Als teamcoach is het belangrijk dat je jouw team allereerst vertrouwen geeft. Het vertrouwen dat iedereen vrijuit kan praten en eenzelfde doel voor ogen heeft. Daarmee schep je een veilige sfeer, waarin teamleden uitgedaagd worden na te denken over hun rol, durven reflecteren op hun eigen en andermans gedrag, op een zinvolle manier feedback kunnen geven én meedenken over de mogelijkheden om hun team succesvol te laten samenwerken. Kortom, alles komt aan bod: kwetsbaarheden, valkuilen, vooroordelen, taken en ook reeds behaalde successen. Om dit goed te kunnen begeleiden, is het belangrijk dat je als coach van het team zelf ook aan ontwikkeling blijft doen. Dus zelf ook kan reflecteren, terugkoppeling kan geven en aan kwetsbaarheden wil werken.
Teamcoaching: kennis verdiepen en verbreden
Bij Boom Coaching vind je diverse interessante artikelen die je helpen om te kunnen excelleren. Je kunt nieuwe kennis opdoen of je bestaande kennis uitbreiden. Bijvoorbeeld op het gebied van luistervaardigheden, samenvatten wat de verschillende teamleden aangeven, op de juiste momenten doorvragen en gerichte feedback kunnen geven. Denk ook aan zaken als relativeringsvermogen, confronteren en zelf het vertrouwen hebben om een team in het diepe te gooien, vanuit de overtuiging dat ze kunnen (reddings)zwemmen. Allemaal technieken die zijn aan te leren, hoewel een goede teamcoach ook over een aantal basisvaardigheden beschikt. Zo is het belangrijk open, eerlijk en nieuwsgierig te zijn en te blijven. Alleen dan heeft het team vertrouwen in jou en dát is de basis voor goede teamcoaching.
Verschillende werkvormen voor teamprestaties
De werkvormen die wij aanbieden om teams beter te laten presteren, zijn eveneens legio. Van groepsoefeningen buiten in de natuur tot persoonlijkheidstesten. Van rollenspellen tot gestructureerde groepsoverleggen. Stuk voor stuk interessante manieren om een team met humor, focus en/of inspiratie aan het denken te zetten.