Overzicht en transparantie in je werk is wel zo fijn, zeker als je meer dan enkele coachees of cliënten begeleidt. Op een gegeven moment is het fijn om structuur aan te leggen om door de bomen het bos weer te kunnen zien. We schreven eerder al over de vijf voordelen van coaching software en zoomen er graag verder op in.
Door de bomen het bos niet meer zien
Herken je het, dat je even niet meer weet waar je ook weer wat had gecommuniceerd? Informatie is versnipperd over een snel Whatsappje, een informatieve en uitgebreide e-mail, een Google Drive intakeformulier, en was er ook niet nog iets telefonisch besproken?
Daarnaast is je afspraak telefonisch verzet, en had jij dit aangepast in je agenda, maar je coachee nog niet. En was de locatie nog niet helemaal duidelijk, want je komt niet altijd op dezelfde plek samen. En voor de sessie nog even je notities nalezen, maar je notitieboekje ligt nog in de auto. (Ook niet helemaal veilig natuurlijk…)
Dit is bekeken door de ogen van jou, als coach. Maar wellicht herken je dat je coachee ook behoefte heeft aan overzicht: “wat hebben we ook alweer afgesproken?”, “welke opdrachten moest ik ook alweer uitvoeren?”, “waar vind ik nu dat formulier dat mij gestuurd is?”, etc.
Het is duidelijk: structuur en overzicht bieden meer rust waardoor jij je kan focussen op je coachee en je coachee op zijn/haar ontwikkeling.
Overzicht en transparantie voor jou én je coachee
Overzicht kun je creëren door álles op één plek te houden. Je communicatie, afspraken, notities, formulieren, online programma’s, opdrachten, en nog veel meer, allemaal verzameld op een veilige plek.
Ben je van jezelf georganiseerd, dan heb je hier wellicht een systeem voor bedacht, maar werkt dit echt zo effectief? En is deze ook handig voor je coachee? Vaak krijgen wij terug dat er gebruik wordt gemaakt van de ‘standaard’ systemen, zoals mail, Whatsapp, Google Drive, etc. en ze de overgang naar Trackler veel professioneler vinden.
Als je wat ongeorganiseerde neigingen hebt (ja… hier herken ik mezelf), dan is structuur mogelijk iets wat rust geeft. Beeld je dan eens in als je alles makkelijk kunt vinden, ook via de APP op je telefoon. Én zo ook voor de ongeorganiseerde coachee.
Dus wellicht biedt coaching software jou een goed antwoord.
Wat is coaching software?
Om te beginnen is het wellicht handig om in te zoomen wat coaching software eigenlijk is. Sommigen hebben ervan gehoord, voor anderen is het mogelijk volledig onduidelijk.
Coaching software is een type software ontworpen om het coachingsproces te ondersteunen en verbeteren. Het omvat typisch een reeks tools en functies die coaches helpen bij het beheren van hun cliënten, het bijhouden van voortgang, het stellen van doelen en het geven van feedback. Enkele veelvoorkomende functies van coaching software zijn het plannen van afspraken, het bijhouden van voortgang en rapportage, berichten- en communicatietools, het stellen van doelen en actieplanning, en beoordelingen en evaluaties.
Voor wie is coaching software?
Coaching software kan worden gebruikt door verschillende soorten coaches, waaronder team coaches, executive coaches, gezondheids- en welzijnscoaches, life coaches en sportcoaches. Het wordt vaak gebruikt om de effectiviteit van coachingsessies te verbeteren en de resultaten voor de cliënt te optimaliseren. Met behulp van coaching software kan je als coach je workflow stroomlijnen, je klantenbestand efficiënter beheren en betere ondersteuning bieden aan je coachees.
Neem een kijkje en ontdek of meer overzicht jou en vooral ook jouw coachee zou kunnen helpen.
Door: Tom van Ruiten, coach en founder van Trackler