Wat kan je doen om professioneel over te komen op je coachees? Als coach zijn er verschillende dingen die je kunt doen om professioneel over te komen en een goede indruk te maken op je cliënten.
Naast standaard zaken zoals een gedegen opleiding, nette uitstraling en de benodigde kwaliteiten van de coach heb ik enkele suggesties opgeschreven:
- Wees punctueel: Zorg ervoor dat je op tijd bent voor elke afspraak met je cliënt. Als je te laat bent, kan dit een slechte indruk maken en het vertrouwen van je cliënt ondermijnen.
- Wees goed voorbereid: Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op elke sessie. Dit betekent dat je de doelen en verwachtingen van je cliënt begrijpt, en dat je een plan hebt voor hoe je hem of haar kunt helpen.
- Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van coaching en blijf jezelf ontwikkelen als coach. Dit kan helpen om je kennis en vaardigheden te vergroten en een nog betere coach te worden.
- Stel grenzen en houd je aan professionele normen: Als coach is het belangrijk om duidelijke grenzen te stellen en je aan professionele normen en ethische regels te houden. Dit kan helpen om je cliënten te beschermen en te zorgen voor een professionele en ethische werkwijze.
- Maak gebruik van Coaching Software. Professionele en veilige software die alle informatie met betrekking tot het traject bundelt.
Hoe helpt coaching software om professionaliteit uit te stralen naar coachees?
Bij het aanbieden van jouw coaching sessie kun je aangeven dat je gebruik maakt van een platform dat het coachingstraject ondersteunt. Je biedt coachees een mogelijkheid om laagdrempelig met je te communiceren, to-do lijsten aan te maken, verschillende verdiepende vragenlijsten in te vullen, gebruik te maken van andere coaching tools, zoals een habit tracker, en dit allemaal op één plek.
Wil je er écht uitspringen op professioneel vlak? Dan kun je nu je eigen APP in de Apple Store en Google Play Stores krijgen.
Het blijkt dat veel coachees en cliënten dit een meerwaarde vinden om met je aan de slag te gaan. Gegevens worden namelijk veilig opgeslagen en ze kunnen zelf alles met betrekking tot hun ontwikkeling terugvinden in de app. Ze weten vanaf het begin: “Wil ik iets doen wat te maken heeft met mijn ontwikkeling, dan ga ik naar de app.”
Coaching software kan dus op verschillende manieren helpen om professionaliteit uit te stralen naar coachees. Samengevat:
- Georganiseerd: Door gebruik te maken van coaching software kan een coach overzichtelijker werken. Dit kan helpen om een professionele indruk te maken op coachees omdat het aantoont dat de coach georganiseerd en goed voorbereid is.
- Gebruik van technologie: Het gebruik van coaching software kan aantonen dat je als coach up-to-date bent met de laatste technologieën en trends. Dit versterkt gevoel van professionaliteit en het vertrouwen van coachees vergroten.
- Persoonlijke aanpak: Je eigen coaching APP / Trackler kan gebruikt worden om de communicatie en interactie tussen de coach en coachee te faciliteren. Dit kan helpen om een persoonlijke aanpak te behouden, terwijl tegelijkertijd een professionele en gestructureerde benadering behouden blijft.
- Betrokkenheid: Coaching software kan helpen om de betrouwbaarheid van de coach te versterken. Bijvoorbeeld, als de coach gebruik maakt van software om de voortgang van de coachee bij te houden, kan dit aantonen dat de coach geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de coachee en bereid is om betrokken te blijven bij het coachingproces.
- Vertrouwelijkheid: Coaching software kan helpen om de vertrouwelijkheid en privacy van de coachee te waarborgen. Dit kan de professionaliteit van de coach versterken en het vertrouwen van de coachee vergroten. Bijvoorbeeld, de software kan het mogelijk maken om veilig en vertrouwelijk berichten uit te wisselen tussen de coach en coachee.
Al met al kan coaching software helpen om een professionele indruk te maken op coachees, terwijl tegelijkertijd de kwaliteit van de coaching wordt verbeterd. Neem een kijkje op Trackler.nl voor meer informatie.
Door: Tom van Ruiten, coach en founder van Trackler